Tikker

Een overdonderend en fascinerend verhaal over machteloosheid en vriendschap

Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Omslagillustratie: Maartje Kuiper
Uitgever: Hoogland & van Klaveren

Prijs: €14,95 euro
Bindwijze
: Hardcover
Jaar van verschijning: 2019

‘Ik bén dood, maar jij doét dood.
Als het kan, moet je leven ook.

Elias wacht al zijn halve leven op een donorhart. In zijn ziekenhuisbed telt hij de minuten en de uren, tot het eindelijk zover is. Wanneer hij wakker wordt na de operatie, staat er een onbekende jongen naast zijn bed. Elias is de enige die hem kan zien. ‘Jij hebt mijn hart,’ zegt de jongen.
~
Boyd is dood, en kan nooit meer zijn allesverwoestende fout goedmaken. Welke idioot dondert er dan ook per ongeluk van een brug? Nu zit hij vast in dit ziekenhuis, en de enige die hem ziet is die bleke kasplant in zijn steriele bed. En dan heeft hij ook nog zíjn hart.

De zieke Elias en roekeloze Boyd zijn tot elkaar veroordeeld; verbonden door hetzelfde hart. Maar hoe leef je met elkaar, als je verder niets gemeen hebt? 

Wil jij ook een kinderboek leren schrijven?
Doe dan mee met de Kinderboekenmakers Academie!

Tikker op de derde plaats in de BoekenBingo!

De Boekenbingo is een initiatief van Sanne Ramakers (Juf Sanne) om het lezen op school en thuis te stimuleren. In eerste instantie deed ze dat voor de leerkrachten, maar al gauw bleek dat kinderen, ouders en grootouders ook mee wilden doen. Vanaf de 5e editie wordt Sanne bijgestaan door Merel de Vink (boekenexpert van Leesvink).

De bedoeling van de Boekenbingo is dat je de 60 boeken die wij zorgvuldig selecteerden leest en een recensie achterlaat bij alle titels. Alleen dan kun je echt BINGO roepen en kans maken op mooie prijzen.

Waar de wind waait

Luchtige gedichten voor kinderen vanaf 6 jaar

Voorlezen: Vanaf 6 jaar
Zelf lezen: Vanaf 8 jaar
Illustrator: Esther Leeuwrik
Uitgever: Clavis Books

Inhoud: 30 gedichten, incl. illustraties
Prijs: €15,95 euro
Bindwijze
: Hardcover
Jaar van verschijning: 2017

we razen en blazen
tot morgen, tot ooit
we gaan waar de wind waait
misschien wel tot nooit’

Over in plassen springen, de regenboog, je vervelen in de vakantie, wiebelige oma’s en rare buurvrouwen. Brenda Heijnis kijkt met humor naar de wereld om ons heen en vat al die kleine, gewone en tegelijk zo ongewone in sprankelende taal.

Gedichten vol luchtigheid en illustraties vol leven voor lezers vanaf 8 jaar en ouder, die woorden willen geven aan verwondering.

Olle en de Boekenvloek

Een verhaal over de kracht van boeken voor kinderen vanaf 9 jaar

Voorlezen: Vanaf 8 jaar
Zelf lezen: Vanaf 9 tot 12 jaar
Illustrator: Esther Leeuwrik
Uitgever: Clavis Books

Inhoud: 185 pagina’s, incl. illustraties
Prijs: €15,95 euro
Bindwijze
: Hardcover
Jaar van verschijning: 2018

Ben jij dapper genoeg om dit boek te lezen? Niet ieder verhaal is namelijk wat het lijkt, en niet iedereen is te vertrouwen…

Olle Piekema woont in Plummert, een dorp waar nooit iets spannends gebeurt. Totdat zijn gemene klasgenootje Aurora ineens niet meer op school komt. Lekker rustig, denkt Olle. Maar als er nog meer kinderen verdwijnen, waaronder zijn eigen zusje, is het hele dorp in rep en roer. Olle gaat samen met zijn beste vriendin Bibi en zijn opa Bram op onderzoek uit. Al snel komen de drie erachter dat er in hun dorpsbibliotheek hele vreemde dingen gebeuren.

Een grappig en spannend verhaal over de kracht van boeken.
Voor boekenverslinders vanaf 9 jaar.

Teaser Olle en de Boekenvloek