De Instagram cursus die je grip geeft op je eigen kinderboek

Loop je al jaren met de droom om een kinderboek (fictie voor kinderen van 6-16 jaar) te schrijven, maar…

R
Je weet niet waar je moet beginnen.
R
Je hebt wel een tof idee, maar je krijgt het niet uitgewerkt tot een rond concept met een sterke structuur.
R
Je bent met schrijven begonnen, maar je loopt vast en weet niet waarom. Wie weet is je manuscriptzelfs al eens afgewezen door een uitgever.
R
Je kunt je verhaallijn niet in één heldere zin uitschrijven.
R
Je personages zijn nog niet levendig en ontwikkelen zich niet genoeg.
R
Er ontbreekt een helder conflict/verlangen van je hoofdpersoon in je verhaalidee.
R
Je dialogen lopen stroef en je wilt deze geloofwaardiger maken.
R
Je voelt dat je de juiste kennis en tools mist om beeldend en vaardig te schrijven.

Start: 17 augustus 2020
Prijs: €69,- incl. BTW

Ik geef je een rugzak met 600 Instastories vol tips, tools en kennis,
zodat je een vliegende start maakt met je kinderboek!

Doe mee met de 6-daagse Instagram cursus Kinderboekenmakers: ‘Hoe schrijf je een kinderboek?’

In deze 6-daagse Instagramcursus: ‘Kinderboekenmakers: Hoe schrijf je een kinderboek?’ leer je hoe je jouw idee kunt uitwerken tot een volledig, goed opgebouwd en uitgewerkt verhaal. Ik geef je veel concrete stappen, structuur, tips en dagelijkse opdrachten om je verhaal (voor kinderen in de leeftijd van 6-16 jaar) in de steigers te zetten, zodat je kunt beginnen aan het avontuur dat kinderboeken schrijven heet!

Anderen over de cursus Kinderboekenmakers
Ik vond de cursus echt heel leuk en super waardevol. Weer een hoop geleerd en ik heb de kennis meteen kunnen gebruiken bij het herschrijven van mijn eerste kinderboek. Bedankt voor de uitgebreide en duidelijke cursus!
Chinouk Thijssen

De cursus was superleuk om te volgen! Natuurlijk is een week te kort om je boek ‘effe’ te schrijven, maar door het volgen van de informatie bleef ik de hele tijd aan mijn verhaal denken. Dat denkwerk vormt nu de fundering, waarop ik het boek kan gaan bouwen. Heel waardevol, dus! Brenda weet duidelijk waar ze het over heeft en geeft veel voorbeelden om de informatie nóg beter over te brengen. Bedankt!!
Juf Bianca - Bianca Antonissen

Wat een fijne cursus! Brenda inspireert je met haar verhalen en opdrachten, waardoor het bij mij ging bruisen en borrelen en de ideeën aan alle kanten naar binnen vlogen. Naast de vele praktische tips die ze geeft, denkt en leeft ze ook echt met de cursisten mee. Het format is erg prettig en doseert precies de juiste hoeveelheid theorie, afgewisseld met praktijk. Daaraan herken je de echte leraar. Een dubbeldikke aanrader dus!
Marjo de Vroed

De cursus was onwijs leuk en super leerzaam! Brenda vertelt op een hele motiverende en inspirerende manier, heel erg fijn om naar te luisteren en erg duidelijk. De cursus had ook een fijne indeling. Na deze cursus extra gemotiveerd om verder te gaan met mijn verhaalidee dat ik aan het begin van de cursus had! Heel erg bedankt Brenda!
Kim de Ridder

Dank je wel voor deze ontzettend inspirerende cursus! De cursus zit qua opbouw, structuur en inhoud goed in elkaar. De stories zijn overzichtelijk en prettig om naar te kijken en luisteren, en je enthousiasme werkt aanstekelijk! Door aan ieder thema een opdracht te verbinden, komen er gelijk allerlei nieuwe ideeën tot leven. Ik heb de afgelopen week ontzettend veel nieuwe inspiratie en ideeën opgedaan en handvatten gekregen om deze op een gestructureerde manier uit te gaan werken, bedankt hiervoor!
Brenda Nieuwenhuizen

Wat is zo’n Instacursus ontzettend leuk om te doen! Brenda Heijnis is fijn om naar te luisteren en te kijken. Duidelijk, een geheel en fijne opmaak en kleurgebruik. De Stories zijn speels en afwisselend met filmpjes, tekst en foto’s. Brenda gebruikt goede voorbeelden, zowel vanuit haar eigen ervaring als van andere schrijvers. Je krijgt er echt een zin-in gevoel van! Het is niet langdradig, maar hup-hup- en-door! Echt top!
Annemiek Keizer

Hoe werkt het?

=
De cursus vindt plaats in een besloten Instagramaccount, waar je toegang tot krijgt als je een kaartje koopt.
=
Het programma begint op maandag en eindigt op zaterdag.
=
Iedere dag om 10.00 zet ik voor ongeveer 25 minuten Instagram Stories in het account. Aan het einde van de dag sla ik de Stories op in de highlights, zodat je ze kunt terugkijken.
=
Iedere dag komt er een opdracht in de feed van het account, die past bij het onderwerp van die dag. Deze kun je voor jezelf maken.
=
In de feed geef ik antwoord op je vragen en kun je onderling met je medecursisten in gesprek.
=
Aan het einde van de cursus krijg je een downloadlink, waar je een hand-out kunt downloaden met alle besproken informatie.
=

Je hebt twee maanden toegang tot de cursus, daarna wordt het account gesloten.

=
In totaal krijg je 600 stories aan inspiratie, tips en kennis!
‘Na deze cursus kan je alle essentiële ingrediënten voor een goed verhaal verwerken in je eigen kinderboek.’
Tijdens mijn werk als art-director in de reclame werd mijn droom om kinderboeken te schrijven steeds groter. Maar waar moest ik beginnen? Ik had veel ideeën voor boeken, maar hoe ik dat moest uitwerken, wist ik niet.
Het voelde alsof ik nog niet de baas was over het verhaal: ik zag wel dat het nog niet goed was, maar waar het precies aan lag, wist ik niet. De cursus schrijven die ik toen gedaan heb, heeft me geholpen om overzicht en grip te krijgen en mijn talent te ontwikkelen.

In 6 dagen grip op jouw verhaal

Dag 1 – Concept

Hoe schrijf je jouw verhaalidee helder uit? Welke onderliggende thema’s komen er in je verhaal naar voren? Voor welk genre, doelgroep en perspectief kies je (en waarom)? Allemaal vragen waarop ik je tijdens de eerste dag antwoord geef, zodat je een goede start kunt maken met je boek.

Dag 2 – Weerstand

Een boek zou niet boeiend zijn, als er geen conflict of verlangen in de verhaallijn zou zitten. Maar wat is nu een goede weerstand voor je verhaal, en hoe stel je dit scherp, zodat je niet halverwege je schrijfproces vastloopt? En hoe zet je dit allemaal neer in een helder verhaalschema van één zin?

Dag 3 – Personages

Hoe creëer je levensechte personages, die zich ontwikkelen in het verhaal en jouw lezers boeien? Hoe boetseer je het karakter van je hoofdpersoon om de weerstand in je verhaal heen? Hoe kunnen de hoofdpersoon en de bijfiguren elkaar versterken en elkaar helpen te ontwikkelen? Dag drie staat in het teken van personages!

Dag 4 – Verhaallijn

Een goede verhaallijn is heel belangrijk voor een kinderboek. Het verhaal moet de juiste vaart hebben, er moeten voldoende belangrijke dingen gebeuren, maar ook rustmomenten zijn, kortom: alles moet vloeiend geschreven worden tot een verhaal van consistente kwaliteit. Hoe doe je dit? Hoe schrijf je een goed begin, midden en einde?

Dag 5 – Beeldend schrijven

Breed begrip natuurlijk, ‘beeldend schrijven’. Er zijn een aantal dingen waar we in dag vijf mee aan de slag gaan, zoals: ’show, don’t tell’, details, decor, spanning en vaart. Hoe zet je al deze begrippen goed in, om een zo beeldend mogelijk verhaal te schrijven? Ik geef je volop tips en voorbeelden.

Dag 6 – Dialoog

Geloofwaardige dialogen zijn onmisbaar voor een goed (kinder)boek. Hoe zorg je ervoor dat de dialogen bij jouw personages passen? Hoe geef je ze een eigen stem? Hoe voorkom je dat je gaat babbelen, zorg je voor vaart, hoe breng je onderhuidse spanning aan, op welke manier kun je gebruik maken van regie-aanwijzingen en hoe breng je emoties over?

Wie ben ik?
Brenda Heijnis – Kinderboekenschrijver

In 2016 begon mijn avontuur als ‘echte’ kinderboekenschrijfster bij Uitgeverij Clavis Books. Ik debuteerde met mijn gedichtenbundel ‘Waar de wind waait’, dat werd genomineerd voor de Nederlandse Kinderjury.
In 2018 kwam mijn boek ‘Olle en de Boekenvloek’ uit, ook bij Uitgeverij Clavis.
In 2019 stapte ik over naar Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, die al jaren bovenaan mijn lijst van uitgevers stond. Eind 2019 kwam Tikker uit, het boek waarmee ik mezelf als kinderboekenschrijver echt gevonden heb. Tikker kwam veel in de media (onder andere in Trouw, Het Parool en het Friesch Dagblad) en deed mee aan de BoekenBingo van Juf Sanne en Merel de Vink. Mijn ervaring als docent Creatieve Communicatie wil ik nu graag combineren met schrijven, dus een cursus kinderboeken schrijven was de allerbeste uitkomst!

Veelgestelde vragen

Voor welke doelgroep leer ik te schrijven?
Over het algemeen gelden heel veel regels voor zowel kinderboeken als volwassenenboeken. Toch is de minimumleeftijd van lezers voor deze cursus 6 jaar. Onder deze leeftijd gelden weer heel andere regels, omdat er dan vaak voorgelezen wordt, er kortere zinnen gebruikt moeten worden, de verhaallijn eenvoudiger is, etc.. Maar niet getreurd, een cursus Prentenboeken Schrijven staat ook nog op mijn lijst!
Hoeveel tijd kost deze cursus?

De cursus duurt 6 dagen en bestaat uit Instagram Stories en een opdracht per dag. Gemiddeld kijk je per dag zo’n 25 minuten aan Stories en doe je 30 minuten over een opdracht. In totaal ben je ongeveer 5 à 6 uur bezig met de gehele cursus. En daarnaast kun je natuurlijk nog zoveel oefenen als je wilt!

Is deze cursus geschikt voor mij?

De cursus Kinderboekenmakers: ‘Hoe schrijf je een kinderboek?’ is geschikt voor iedereen met een passie en talent voor kinderboeken schrijven. Wel is het handig als je al een (globaal) idee hebt voor een fictieboek, zodat je de opdrachten die ik geef meteen daarop kunt toepassen.

Wanneer begint de cursus?

De cursus loopt van 17 t/m 22 augustus 2020. Zodra je je kaartje gekocht hebt, ontvang je van mij een mail met instructies. In de dagen voor aanvang kun je een vriendschapsverzoek naar het cursusaccount sturen. Ik laat je dan op tijd toe, zodat je alles kunt volgen!

Hoe lang houd ik toegang tot de cursus?

Je houdt twee maanden toegang tot de cursus, dus t/m 12 oktober 2020.

Hoe kan ik betalen?

Je kunt betalen via iDeal, Paypal of bankoverschrijving.