Tikker

Een overdonderend en fascinerend verhaal over machteloosheid en vriendschap

Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Omslagillustratie: Maartje Kuiper
Uitgever: Hoogland & van Klaveren

Prijs: €14,95 euro
Bindwijze
: Hardcover
Jaar van verschijning: 2019

‘Ik bén dood, maar jij doét dood.
Als het kan, moet je leven ook.

Elias wacht al zijn halve leven op een donorhart. In zijn ziekenhuisbed telt hij de minuten en de uren, tot het eindelijk zover is. Wanneer hij wakker wordt na de operatie, staat er een onbekende jongen naast zijn bed. Elias is de enige die hem kan zien. ‘Jij hebt mijn hart,’ zegt de jongen.
~
Boyd is dood, en kan nooit meer zijn allesverwoestende fout goedmaken. Welke idioot dondert er dan ook per ongeluk van een brug? Nu zit hij vast in dit ziekenhuis, en de enige die hem ziet is die bleke kasplant in zijn steriele bed. En dan heeft hij ook nog zíjn hart.

De zieke Elias en roekeloze Boyd zijn tot elkaar veroordeeld; verbonden door hetzelfde hart. Maar hoe leef je met elkaar, als je verder niets gemeen hebt? 

Tikker op de derde plaats in de BoekenBingo!

De Boekenbingo is een initiatief van Sanne Ramakers (Juf Sanne) om het lezen op school en thuis te stimuleren. In eerste instantie deed ze dat voor de leerkrachten, maar al gauw bleek dat kinderen, ouders en grootouders ook mee wilden doen. Vanaf de 5e editie wordt Sanne bijgestaan door Merel de Vink (boekenexpert van Leesvink).

De bedoeling van de Boekenbingo is dat je de 60 boeken die wij zorgvuldig selecteerden leest en een recensie achterlaat bij alle titels. Alleen dan kun je echt BINGO roepen en kans maken op mooie prijzen.