‘Zet je pen aan en je hoofd open’

Droom jij er ook al jaren van om een kinderboek te schrijven, maar…

R
Vind je steeds niet de tijd om eraan te beginnen?
R
Lukt het je niet om door te pakken?
R
Krijg je geen schrijfritme, waardoor je telkens stopt?
R
Heb je weinig inspiratie en nieuwe ideeën?
R
Wil je in deze tijd van thuiswerken en op elkaars lip zitten iets doen wat helemaal van jou is?
R
Laat je andere dingen steeds voorgaan?
R
Krijg je je fantasie niet aangezet?
R
Wil je in deze moeilijke Coronatijden iets positiefs doen en nieuwe dingen creëren?
R
Heb je een stok achter de deur nodig?

Deze gratis ZINSPELEN inspiratiechallenge start op 1 februari. Schrijf je nu in!

In deze gratis challenge ontvang je 14 dagen lang een mini-schrijfopdracht in je mailbox, waardoor je fantasie weer gaat stromen, je een ritme creëert en daarna vol energie aan je boek kunt schrijven!

Doe mee met de 14-daagse ZINSPELEN creatieve schrijfchallenge!

In deze training zet je je pen aan en je fantasie open. Het is vast herkenbaar: je wilt een boek schrijven, maar er zijn zoveel andere dingen die eerst moeten. Zeker in deze Coronatijden, waarin we zoveel ballen hoog moeten houden. We vergeten door alle drukte ook nog leuke dingen te doen, dingen waar we echt energie van krijgen. Dat boek schrijven komt wel. Maar als je zo blijft denken, blijft het altijd een droom en wordt het nooit werkelijkheid. 

Wat mij vaak gebeurt, is dat ik fris van start ga met mijn boek, hele stukken schrijf en er vervolgens weer een tijd niets aan doe. De drempel om er dan weer mee verder te gaan, wordt steeds hoger, want je vergeet je verhaallijn. Ritme is dus key! Als je iedere dag schrijft, creër je vanzelf een ritme, en als je een schrijfritme hebt, maak je betere verhalen. 

Deze creatieve schrijfchallenge is een warming-up voor het schrijven van je eigen kinderboek en staat helemaal in het teken van fantasie en schrijfritme.

In deze 14 dagen ontvang je elke dag een kleine schrijfopdracht. Ik daag je uit om dialogen te schrijven, ideeën te bedenken, je fantasie te laten stromen en diverse korte verhalen te schrijven. Het doel hiervan? Je fantasie weer wijd open zetten. Er is geen goed of fout, er is alleen fantasie, die jij straks allemaal in je boek kunt stoppen. Noem het kruisbestuiving! Daarnaast creëer je een schrijfritme. Dit is zó belangrijk voor het schrijven van een boek. Een ritme creëer je door iedere dag iets te doen (66 dagen achter elkaar om precies te zijn, dus hopelijk ga je na deze schrijfchallenge vrolijk verder, maar dan met je eigen boek!

Lees dit artikel van James Clear maar eens. 

Schrijf je hieronder gratis in en doe mee!

Dit zeiden anderen over de Instagramcursus Kinderboekenmakers
(binnenkort beschikbaar als online programma)
Ik vond de cursus echt heel leuk en super waardevol. Weer een hoop geleerd en ik heb de kennis meteen kunnen gebruiken bij het herschrijven van mijn eerste kinderboek. Bedankt voor de uitgebreide en duidelijke cursus!
Chinouk Thijssen

De cursus was superleuk om te volgen! Natuurlijk is een week te kort om je boek ‘effe’ te schrijven, maar door het volgen van de informatie bleef ik de hele tijd aan mijn verhaal denken. Dat denkwerk vormt nu de fundering, waarop ik het boek kan gaan bouwen. Heel waardevol, dus! Brenda weet duidelijk waar ze het over heeft en geeft veel voorbeelden om de informatie nóg beter over te brengen. Bedankt!!
Juf Bianca - Bianca Antonissen

Wat een fijne cursus! Brenda inspireert je met haar verhalen en opdrachten, waardoor het bij mij ging bruisen en borrelen en de ideeën aan alle kanten naar binnen vlogen. Naast de vele praktische tips die ze geeft, denkt en leeft ze ook echt met de cursisten mee. Het format is erg prettig en doseert precies de juiste hoeveelheid theorie, afgewisseld met praktijk. Daaraan herken je de echte leraar. Een dubbeldikke aanrader dus!
Marjo de Vroed

De cursus was onwijs leuk en super leerzaam! Brenda vertelt op een hele motiverende en inspirerende manier, heel erg fijn om naar te luisteren en erg duidelijk. De cursus had ook een fijne indeling. Na deze cursus extra gemotiveerd om verder te gaan met mijn verhaalidee dat ik aan het begin van de cursus had! Heel erg bedankt Brenda!
Kim de Ridder

Dank je wel voor deze ontzettend inspirerende cursus! De cursus zit qua opbouw, structuur en inhoud goed in elkaar. De stories zijn overzichtelijk en prettig om naar te kijken en luisteren, en je enthousiasme werkt aanstekelijk! Door aan ieder thema een opdracht te verbinden, komen er gelijk allerlei nieuwe ideeën tot leven. Ik heb de afgelopen week ontzettend veel nieuwe inspiratie en ideeën opgedaan en handvatten gekregen om deze op een gestructureerde manier uit te gaan werken, bedankt hiervoor!
Brenda Nieuwenhuizen

Wat is zo’n Instacursus ontzettend leuk om te doen! Brenda Heijnis is fijn om naar te luisteren en te kijken. Duidelijk, een geheel en fijne opmaak en kleurgebruik. De Stories zijn speels en afwisselend met filmpjes, tekst en foto’s. Brenda gebruikt goede voorbeelden, zowel vanuit haar eigen ervaring als van andere schrijvers. Je krijgt er echt een zin-in gevoel van! Het is niet langdradig, maar hup-hup- en-door! Echt top!
Annemiek Keizer

Hoe werkt het?

You’ve got mail!

=
De training vindt plaats via de mail. Iedere dag ontvang je van mij een mini-schrijfopdracht in je inbox.
=
De training begint op 1 februari 2021.
=
Probeer iedere dag iets te schrijven, of je de opdracht nu voor je gevoel goed doet of niet. Het ritme en het spelen is het belangrijkste!
=
In de Facebook community ‘Kinderboekenmakers’ kun je vragen stellen en gelijkgestemden vinden.
=
Als je alle opdrachten maakt, ben je daarna zeker weten geïnspireerd en in je ritme, zodat je vol inspiratie aan je boek kunt beginnen!
=
De opdrachten zitten in je mail, dus onbeperkt bereikbaar. Handig! (Check wel je spambox voor de zekerheid.)
‘Na deze training heb je je schrijfritme en je fantasie (terug)gevonden en kun je vol inspiratie schrijven aan je boek!’

Wie ben ik?
Brenda Heijnis – Kinderboekenschrijver

In 2016 begon mijn avontuur als ‘echte’ kinderboekenschrijfster bij Uitgeverij Clavis Books. Ik debuteerde met mijn gedichtenbundel ‘Waar de wind waait’, dat werd genomineerd voor de Nederlandse Kinderjury.
In 2018 kwam mijn boek ‘Olle en de Boekenvloek’ uit, ook bij Uitgeverij Clavis.
In 2019 stapte ik over naar Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, die al jaren bovenaan mijn lijst van uitgevers stond. Eind 2019 kwam Tikker uit, het boek waarmee ik mezelf als kinderboekenschrijver echt gevonden heb. Tikker kwam veel in de media (onder andere in Trouw, Het Parool en het Friesch Dagblad) en deed mee aan de BoekenBingo van Juf Sanne en Merel de Vink. Mijn ervaring als docent Creatieve Communicatie wil ik nu graag combineren met schrijven, dus mijn soon to be Kinderboekenmakers Academie is de allerbeste uitkomst!

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd kost deze training?

Zoveel tijd als je wilt! De mini-schrijfopdrachten kosten je minimaal vijf minuten, en sommigen misschien wel een uur. Wat extra leuk is, is als je de kruisbestuiving op gang laat komen en dus misschien wel veel meer en langer schrijft, omdat je geïnspireerd bent!

Is deze training geschikt voor mij?

Deze training is geschikt voor iedereen die een schrijfritme wil krijgen en zijn fantasie wilt gebruiken. Nog beter is het als je ook een kinderboek wilt schrijven, want daar haak ik zo af en toe zeker op in!

Wanneer begint de cursus?

De training begint op 1 februari en je houdt de opdrachten onbeperkt beschikbaar in je eigen mailbox. 

Gaat deze training over kinderboeken schrijven?

Ja, in principe wel! Al zijn de opdrachten vooral algemeen en ga je niet je complete boekidee uitwerken. Het gaat echt om in de flow te raken en jezelf te laten inspireren en te oefenen voor je boek. Deze challenge is bedoeld om je schrijfvuurtje aan te wakkeren, met allerlei verschillende opdrachten. En ben je eraan toe om écht helemaal in je eigen kinderboek te duiken? Dan kom ik binnenkort met een héél mooi nieuw aanbod: de Kinderboekenmakers Academie.

Is deze training gratis?

Gratis en voor niks! Het enige dat ik van je nodig heb, is je mailadres.